A külföldi ingatlan egyenlő a biztos befektetéssel, de vannak buktatói

Az ingatlanpiacra újonnan érkezők, akik külföldön szeretnének ingatlanba fektetni, jó úton járnak. Számos előnye van, többek között a megfizethetőség és a diverzifikáció, amelyek közül az utóbbi alapvető stratégia a nettó vagyon és a befektetési portfólió építéséhez.

Egyes országok magasabb tőkenövekedési előrejelzésekkel és bérleti hozamokkal is rendelkeznek, tehát minden a rendelkezésünkre áll. Vagy mégsem?

Pénzügyi ismeretek elsajátítása

Ahhoz, hogy pénzt keressünk, pontosan tudnunk kell, hogy mennyi a jelenlegi pénzforgalmunk és a kiadásaink. Hagyjunk némi mozgásteret, ha egy másik országot keresünk, mert annak az ingatlanpiacát más pénznemben fogják árazni. A Spot Blue egy egész cikket szánt a valutákat érintő problémákra.

Kiemelték, hogy külföldi pénzküldéshez mindig egy valutaváltó céget vegyünk igénybe. Azt is tanácsolja, hogy hasonlítsuk össze az árakat, és inkább olyan országokba menjünk, ahol a pénznem évek óta stabilnak tűnik. Az sem mindegy, hogy milyen értéke van a forinthoz viszonyítva, nehogy a végén rosszabbul járjunk a befektetéssel.

Ismernünk kell a vásárlási költségvetést, azonban mindig lesznek extra kiadások, mint például az adók, ügyvédek és fordítók. Minden sikeres ingatlanbefektető tudja, mire megy el a pénze, még mielőtt belépne az ingatlanpiacokra.

Ha hitelre van szükség

A hitelfelvételhez nézzünk körül a hitelezők között, vagy vegyünk igénybe egy megbízható ügynököt, hogy a legjobb ajánlatot kapjuk. Mindig nézzük meg az apró betűs részeket az alacsony kamatlábak tekintetében. Más országokban számos bank kínál jelzáloghitelt külföldieknek, de magas kamatlábak mellett, ezért érdemes alaposan utánajárni a témának. Ezután ne felejtsük el a havi jelzáloghitel-fizetést is beleszámítani a fent említett éves költségvetésbe.

Bérbeadásba történő befektetés

Egyes ingatlanbefektetők a tőkenyereségen túlmutatóan passzív jövedelemre törekszenek azáltal, hogy az ingatlanjaikat bérlőkkel töltik meg. Ehhez ismét elengedhetetlen a kutatás és a kellő körültekintés, különösen helyi szinten. Nézzük meg a bérleti weboldalakat, akár nyaralási, akár hosszú távú bérbeadásról van szó, hogy megismerjük az igényeket és a kínálatot.

A befektetés kezelése

A tökéletes ingatlan megtalálása mindig az első lépés. Ezután el kell dönteni, hogy miként kezeljük a karbantartást és a fenntartást, különösen, ha külföldről van szó. Egyes vásárlók befektetési társaságot keresnek, aki átveszi a kulcsfontosságú gazdaságot és havi ellenőrzéseket végez.

Mások rendszeresen repülnek, hogy időt töltsenek az új otthonukban, és elvégezzék a rutinszerű karbantartási munkálatokat. Gondoljuk át azt is, hogyan fizetjük a havi számlákat. A legtöbbet online kell fizetni, de az olyan dolgokra vonatkozó törvények, mint például az önkormányzati adók, országonként eltérőek.

A tulajdoni lapok beszerzése

Amint azt már megállapítottuk, a kutatás az alapja a pénzkeresésnek, főleg, amikor külföldön vásárolunk lakást, úgyhogy keressünk egy megbízható ügyvédet is.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A magyarok nemcsak a fájdalom miatt félnek a fogorvostól

2023. november 16.|

A múltbéli tapasztalatokkal kapcsolatos félelmek és aggodalmak mellett az is előfordulhat, hogy azért fél fogorvoshoz menni valaki, mert aggódik a szájüregi egészségéért. Lehet, hogy fáj a foga vagy vérzik az ínye, esetleg hónapok vagy évek