A külföldi Uniós pályázatok

A legtöbb külföldi uniós pályázatoktól általában megijedünk. Pedig nem nehezebb megnyerni, mint egy hazait. Az egyetlen nehézség, amibe ütközhetünk az az, hogy ezek angolul vannak írva. Így is kell megpályázni. Arról, hogy egyáltalán alkalmasak vagyunk – e megpályázni, az eligibility conditions menüpontok alatt olvashatunk.

Ezeket a pályázatokat elég az online felületeken benyújtani, nem kell papírformában is.

Kik pályázhatnak Uniós pályázatokra?

A közvetlen finanszírozásról az uniós intézmények döntenek, ők választják ki, hogy hogyan és kinek osztják szét az erre szánt pénzforrást. Olyan cégek, vállalatok pályázhatnak ezekre a felhívásokra, akik valamilyen uniós célokat mozgatnak előre. Mindenre szerződést kötnek. Például a szolgáltatások és áruk beszerzésére.

A közvetett finanszírozás a regionális hatóságok és a tagállamok döntenek a pénzek szétosztásánál. Ezek az uniós költségvetésnek a 80%-a. Ezeket beruházási alapoknak hívjuk. Öt nagy alap segítségével bocsájtja a kedvezményezetteknek. Ezek a pontok a következők:

Ezeket a finanszírozásokat ott kell igényelni, abban az országban, ahol a cégünk, vállalkozásunk be van jelentve.

A következő területeken igényelhetünk akár külföldi Uniós finanszírozást:

  • regionális és városfejlesztés,
  • foglalkoztatás és társadalmi befogadás
  • mezőgazdaság és vidékfejlesztés
  • tengerügyi és halászati politika
  • kutatás és innováció
  • humanitárius segítségnyújtás.

Hogyan igénylejük ezeket a támogatásokat?

A kisvállalkozások pénzügyi garanciák, hitelek formájában kaphatnak segítséget. Ezek közvetlen pénzügyi segítségek. A nem kormányzati, civil szervezetek is kaphatnak támogatásokat, de ennek van feltétele is. Ez pedig az, hogy uniós szakpolitikai területek valamelyikén fejtik ki tevékenységüket, és nonprofit alapon működnek. Továbbá a fiatalok is kapnak támogatást. Ezeket két fő típusra osztjuk:

  • Oktatás és képzés: Ezek lehetőségek a diákok számára a külföldi tanuláshoz. Ez az Erasmus+ program. Külföldi szakképzési lehetőségek, illetve támogatás azoknak a diákoknak, akik középfokú tanulmányaikat külföldön szeretnék befejezni.
  • Fiatalok: Amolyan társfinanszírozás olyanok számára, akik olyan programokat szerveznek, amelyek a polgári szerepvállalást, az önkéntes munkát és a különböző kultúrák jobb megismerését ösztönzik.

Az EPSS program

Az EU 7. programjának a pályázatát csak ezen a rendszeren keresztül lehet benyújtani. Elektronikus Pályázatbenyújtási Szolgáltatás. Ehhez a rendszerhez külön kézikönyvet is készítettek, amely elérhető az interneten. Minden belépéskor regisztrálni kell az adott pályázatnál.

Ha intézményt regisztrálunk akkor az azonosításhoz mindenképpen a PIC kódot alkalmazzuk. Ennek a kódnak a használatával megkönnyítjük a helyzetünket, hiszen ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a rendszer automatikusan kitöltse az intézmény adatait. A rendszeren belül külön jogosultságot kapnak a koordinátori tagok, így előbb hozzáférnek a teljes anyaghoz.

A pályázat a határidőig többször is módosítható ezzel a programmal. Viszont az óráját pontosan kell venni, mert, ahogy lejár a pontos idő egyből lezár a rendszer. Az útmutatóban megadott oldalszámot sem szabad túllépni, mert, ami a megadott számon túlmegy azt a bírák nem olvassák már el.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

  • Forrás: gepkozvetito.hu

A világ leggyorsabb traktorja

2021. július 26.|

A Guinness-rekordok könyvébe nem könnyű bekerülni, hanem valami különlegeset és egyedit kell letenni az asztalra. Az emberek persze folyamatosan próbálkoznak a nem szokványos ötletekkel, így született meg a gyorsan száguldozó traktor is.

Az Európai Unió szabályozása a szúnyogirtás kapcsán

2021. július 25.|

Nagy port kavart a hír, amikor bejelentették, hogy többé nem engedélyezik a légi szúnyogirtást. Magyarországon megszokott volt látni a repülőket, amik folyamatosan irtották a vérszívókat, viszont arról senki sem beszélt, hogy a fejlettebb országokban már

Lakásfelújítási támogatás igénybevétele klíma vásárlásához

2021. július 25.|

A lakásfelújítási támogatás sok embernek meghozta a kedvét a munkához, és többen belevetették magukat a házuk vagy a lakásuk átrendezésébe. Sokan az első perctől kezdve nagyban gondolkodtak, és a legfontosabb problémákat orvosolták, miközben olyanok is