A külföldi Uniós pályázatok

A legtöbb külföldi uniós pályázatoktól általában megijedünk. Pedig nem nehezebb megnyerni, mint egy hazait. Az egyetlen nehézség, amibe ütközhetünk az az, hogy ezek angolul vannak írva. Így is kell megpályázni. Arról, hogy egyáltalán alkalmasak vagyunk – e megpályázni, az eligibility conditions menüpontok alatt olvashatunk.

Ezeket a pályázatokat elég az online felületeken benyújtani, nem kell papírformában is.

Kik pályázhatnak Uniós pályázatokra?

A közvetlen finanszírozásról az uniós intézmények döntenek, ők választják ki, hogy hogyan és kinek osztják szét az erre szánt pénzforrást. Olyan cégek, vállalatok pályázhatnak ezekre a felhívásokra, akik valamilyen uniós célokat mozgatnak előre. Mindenre szerződést kötnek. Például a szolgáltatások és áruk beszerzésére.

A közvetett finanszírozás a regionális hatóságok és a tagállamok döntenek a pénzek szétosztásánál. Ezek az uniós költségvetésnek a 80%-a. Ezeket beruházási alapoknak hívjuk. Öt nagy alap segítségével bocsájtja a kedvezményezetteknek. Ezek a pontok a következők:

Ezeket a finanszírozásokat ott kell igényelni, abban az országban, ahol a cégünk, vállalkozásunk be van jelentve.

A következő területeken igényelhetünk akár külföldi Uniós finanszírozást:

  • regionális és városfejlesztés,
  • foglalkoztatás és társadalmi befogadás
  • mezőgazdaság és vidékfejlesztés
  • tengerügyi és halászati politika
  • kutatás és innováció
  • humanitárius segítségnyújtás.

Hogyan igénylejük ezeket a támogatásokat?

A kisvállalkozások pénzügyi garanciák, hitelek formájában kaphatnak segítséget. Ezek közvetlen pénzügyi segítségek. A nem kormányzati, civil szervezetek is kaphatnak támogatásokat, de ennek van feltétele is. Ez pedig az, hogy uniós szakpolitikai területek valamelyikén fejtik ki tevékenységüket, és nonprofit alapon működnek. Továbbá a fiatalok is kapnak támogatást. Ezeket két fő típusra osztjuk:

  • Oktatás és képzés: Ezek lehetőségek a diákok számára a külföldi tanuláshoz. Ez az Erasmus+ program. Külföldi szakképzési lehetőségek, illetve támogatás azoknak a diákoknak, akik középfokú tanulmányaikat külföldön szeretnék befejezni.
  • Fiatalok: Amolyan társfinanszírozás olyanok számára, akik olyan programokat szerveznek, amelyek a polgári szerepvállalást, az önkéntes munkát és a különböző kultúrák jobb megismerését ösztönzik.

Az EPSS program

Az EU 7. programjának a pályázatát csak ezen a rendszeren keresztül lehet benyújtani. Elektronikus Pályázatbenyújtási Szolgáltatás. Ehhez a rendszerhez külön kézikönyvet is készítettek, amely elérhető az interneten. Minden belépéskor regisztrálni kell az adott pályázatnál.

Ha intézményt regisztrálunk akkor az azonosításhoz mindenképpen a PIC kódot alkalmazzuk. Ennek a kódnak a használatával megkönnyítjük a helyzetünket, hiszen ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a rendszer automatikusan kitöltse az intézmény adatait. A rendszeren belül külön jogosultságot kapnak a koordinátori tagok, így előbb hozzáférnek a teljes anyaghoz.

A pályázat a határidőig többször is módosítható ezzel a programmal. Viszont az óráját pontosan kell venni, mert, ahogy lejár a pontos idő egyből lezár a rendszer. Az útmutatóban megadott oldalszámot sem szabad túllépni, mert, ami a megadott számon túlmegy azt a bírák nem olvassák már el.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A saját vállalkozás kötelező hozzávalói

2022. november 4.|

A saját vállalkozás alapja mindig a jó ötlet, amit a megfelelő kivitelezés, a türelem és az elegendő pénzbefektetés szokott követni. Ezután érkezik a saját asztal, a működőképes számítógép, a kényelmes szék és a még több

Biztos tippek egy európai út megszervezéséhez

2022. július 9.|

Mivel a koronavírus helyzet folyamatosan változik, és a szabályozás nemcsak országonként, hanem még állami vagy tartományi szinten is eltérő lehet, lehetetlen naprakészen tartani ezt az információt.

Hol vannak a legcsodálatosabb szaunák Európában?

2022. június 20.|

A tél közepén vagyunk: havas tájak, állandó karácsonyi fantáziálás érzése, és… a vágy, hogy minél kevesebbszer hagyjuk el a házat, hogy elkerüljük a hideget. Ezekben a napokban a legjobb a szaunázás gondolata, amire ma már