A saját vállalkozás kötelező hozzávalói

A saját vállalkozás alapja mindig a jó ötlet, amit a megfelelő kivitelezés, a türelem és az elegendő pénzbefektetés szokott követni. Ezután érkezik a saját asztal, a működőképes számítógép, a kényelmes szék és a még több türelem. Van azonban egy dolog, amiről ritkábban szoktunk beszélni, ez pedig a megfelelő táplálkozás.

Általánosságban elmondható, hogy a saját ügyintézés egyet szokott jelenteni a rohanással, a folytonos telefonhívásokkal és a gyorsan készülő, de kevésbé egészséges ételekkel.

Ha ülünk, kevesebb energiát használunk, mintha állnánk vagy mozognánk. Az interneten elérhető kutatások számos egészségügyi problémával hozzák összefüggésbe a hosszan tartó ülést. Ezek közé tartozik az elhízás és egy sor betegség (megnövekedett vérnyomás, magas vércukorszint, a derék körüli testzsír és kóros koleszterinszint), amelyek minden vállalkozó életében megjelennek.

Úgy tűnik, hogy a túl sok ülés vagy a hosszú ideig tartó ülés általánosságban is növeli a szív- és érrendszeri betegségek és a rák okozta halálozás kockázatát. Éppen ezért érdemes betartani az Univision tanácsait.

8 tipp az egészség megőrzéséhez vállalkozóként is

  1. Keljünk fel korán: tehát feküdjünk le korán.
  2. Aktiváljuk a testet, mielőtt leülünk az asztalhoz: a reggeli edzés energiával tölti meg a testet.
  3. Szervezzük meg az irodát: sokan azzal veszítenek értékes perceket, hogy a tegnap ledobott papírokat kutatják.
  4. Cseréljük a liftet sétára: amikor vásárolni megyünk, amikor postára indulunk.
  5. Optimalizáljuk a szünet idejét, vezessünk be egy kis mozgást: néhány guggolás, egy kis törzskörzés jól jöhet és csak pár percre van szükségünk.
  6. Igyunk sok vizet: mindig legyen az asztalon egy pohár vagy egy üveg.
  7. Pihenjünk többet: a saját vállalkozás néha azt jelenti, hogy megfeledkezünk a pihenésről.
  8. Tervezzük meg az étkezéseket: a megfelelő étkezés sokszor mindennek az alapja, bár ez azt jelentheti, hogy étrend-kiegészítőkre, vitaminokra vagy más ásványi anyagokra van szükségünk.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A saját vállalkozás kötelező hozzávalói

2022. november 4.|

A saját vállalkozás alapja mindig a jó ötlet, amit a megfelelő kivitelezés, a türelem és az elegendő pénzbefektetés szokott követni. Ezután érkezik a saját asztal, a működőképes számítógép, a kényelmes szék és a még több

Biztos tippek egy európai út megszervezéséhez

2022. július 9.|

Mivel a koronavírus helyzet folyamatosan változik, és a szabályozás nemcsak országonként, hanem még állami vagy tartományi szinten is eltérő lehet, lehetetlen naprakészen tartani ezt az információt.

Hol vannak a legcsodálatosabb szaunák Európában?

2022. június 20.|

A tél közepén vagyunk: havas tájak, állandó karácsonyi fantáziálás érzése, és… a vágy, hogy minél kevesebbszer hagyjuk el a házat, hogy elkerüljük a hideget. Ezekben a napokban a legjobb a szaunázás gondolata, amire ma már