Biztos tippek egy európai út megszervezéséhez

Mivel a koronavírus helyzet folyamatosan változik, és a szabályozás nemcsak országonként, hanem még állami vagy tartományi szinten is eltérő lehet, lehetetlen naprakészen tartani ezt az információt.

Az a legjobb, ha mindenki még az indulás előtt tájékozódik az utazást érintő esetleges változásokról. Ehhez fontos, hogy mindig hivatalos forrásokból származó információkat keressünk.

Légi Szövetség (IATA): Ez az a nemzetközi szövetség, amelyet általában a légitársaságok használnak a korlátozások vagy vízumok ellenőrzésére, ebben az esetben az utazásra vonatkozó országkorlátozásokat közli.

Travel State Gov (U.S. State Department) Ez az amerikai kormány hivatalos honlapja, ahol utazóknak szóló információkat ad ki országonként rendszerezve. Bár ez az amerikai állampolgárokra összpontosít, lehetővé teszi, hogy általános képet kapjunk a vírus helyzetéről.

Az évszak kiválasztása

A Tips para tu viaje szerint, ha megbizonyosodtunk az utazási feltételekről, akkor jöhet a dátum kiválasztása. Az évszak, mindenképpen döntő fontosságú, mivel a költségvetésünk jelentősen változhat. Vegyük figyelembe, hogy nyáron általában minden drágul, kezdve a repülőjegyekkel, majd a szállással, nem is beszélve a sorokról és a tömegről. Egyes országokban a hőség is szélsőséges, úgyhogy ha lehetséges, akkor kerüljük el.

A legtöbb utazó azt javasolja, hogy március és június, illetve szeptember és november között utazzunk Európába. Ezekben a hónapokban az időjárás nem túl meleg és nem is túl hideg. Ez azt jelenti, hogy nem fogunk annyira elfáradni a kánikulában, és a zsúfoltságot is hamarabb elkerüljük. De hogyan érdemes megtervezni magát az útvonalat?

Ne próbáljunk mindent megnézni

Tegyük fel, hogy van 2-3 hét szabadságunk. Ez az idő elsőre soknak tűnik, és talán azt tervezzük, hogy mindent megnézünk. Azonban ennyi idő alatt nem lehet bejárni egész Európát. Nemcsak rohanni fogunk, hanem pár nap után elfáradunk, és az egész kikapcsolódás egy hatalmas stresszhelyzetbe vált át, így elveszítjük az utazás eredeti célját.

Az a legjobb, ha racionálisak vagyunk, és beosztjuk a városokban töltött időt. Az utazók azt szokták javasolni, hogy egy városban legalább két éjszakát töltsünk, hogy nagyjából meg tudjuk nézni a nevezetességeket. Ha pedig olyan városban járunk, amiről régóta álmodunk, akkor szánjunk rá egy plusz napot is. Minél többet vagyunk egyhelyen, annál hamarabb megtapasztaljuk az ottani élet ízét, és megnézhetjük, hogy mit csinálnak a helyiek.

Használjunk térképet a tervezéshez

Az a legjobb, ha fogunk egy térképet, és bejelöljük rajta azokat a városokat, amiket meg akarunk látogatni. Ez abban is segít, hogy jobban elképzeljük a ránk váró utazást, és hamarabb látjuk, ha valami túl messze esik a többi várostól. Előzőleg könnyen variálhatunk, de ha már minden le van rendezve, akkor nem lesz mit tenni.

A kiadások rendszerezésével pénzt takaríthatunk meg

Tervezzük meg a repülőjegyre, az étkezésre, az egyes országokban a szállásra és az európai közlekedésre (busz, vonat vagy metró) fordított kiadásainkat. Kerüljük el, hogy minden barátunknak és családtagunknak ajándéktárgyakat vásároljunk, mert ezek nemcsak nehezek, hanem drágák is.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A saját vállalkozás kötelező hozzávalói

2022. november 4.|

A saját vállalkozás alapja mindig a jó ötlet, amit a megfelelő kivitelezés, a türelem és az elegendő pénzbefektetés szokott követni. Ezután érkezik a saját asztal, a működőképes számítógép, a kényelmes szék és a még több

Biztos tippek egy európai út megszervezéséhez

2022. július 9.|

Mivel a koronavírus helyzet folyamatosan változik, és a szabályozás nemcsak országonként, hanem még állami vagy tartományi szinten is eltérő lehet, lehetetlen naprakészen tartani ezt az információt.

Hol vannak a legcsodálatosabb szaunák Európában?

2022. június 20.|

A tél közepén vagyunk: havas tájak, állandó karácsonyi fantáziálás érzése, és… a vágy, hogy minél kevesebbszer hagyjuk el a házat, hogy elkerüljük a hideget. Ezekben a napokban a legjobb a szaunázás gondolata, amire ma már