Hol vannak a legcsodálatosabb szaunák Európában?

A tél közepén vagyunk: havas tájak, állandó karácsonyi fantáziálás érzése, és… a vágy, hogy minél kevesebbszer hagyjuk el a házat, hogy elkerüljük a hideget. Ezekben a napokban a legjobb a szaunázás gondolata, amire ma már egy egész utazást is építhetünk. De melyek a legjobb országok a szaunázásra?

Lettország – a bőrbarát ország

Meglepő? Lettországot koronázták meg a legtöbb magánszaunával rendelkező országnak. Mindannyian tudjuk, hogy az északi országok élvezik ezeket a gálákat, és Finnország általában a nyerő… de Lettország megelőzi őket, és szintén régóta fennálló gőz és infra hagyományt mutat.

Oroszország – azok, akik a legkomolyabban veszik a hőséget

Hideg Oroszországban? Talán ezért van az, hogy ebben az országban a hagyományos szauna, az úgynevezett banya, legalább 100 Celsius-fokig melegszik. A szauna melegséget jelent a testnek és nyugalmat a léleknek. Az oroszok általában úgy fekszenek be a szaunába, hogy a lábuk és a fejük egy szinten legyen. A vérkeringést pedig úgy aktiválják, hogy egy levéllel ütögetik magukat.

Ausztria – azok, akik a legnagyobb figyelmet fordítják a higiéniára

Síelés és szauna… Ausztriában, a síelők legnépszerűbb országában számos szálloda és nyaralóház kínálja ezt a szolgáltatást vendégeinek. Ezen kívül szükségünk lesz néhány törülközőre is, az egyiken ülhetünk, a másikat pedig a lábunk alá kell tennünk, ha a felső padok egyikét használjuk. Az is gyakori, hogy slaggal kell lemosni a helyet, ahol ültünk. Érdekes módon az osztrákok úgy vélik, hogy a legjobb, ha nem iszunk a szaunázás alatt vagy a két kezelés között, hogy ne zavarjuk a kiválasztási folyamatot.

Finnország – azok, akik a legkényelmesebben érzik magukat

A finneket tartják a szauna feltalálóinak, még a parlamentben is van egy. Úgy mozognak ezen a környéken, mint hal a vízben. Ha a jeges téli szellőre, valamint a havas tájra gondolunk, akkor teljesen érthető, hogy inkább a szaunában vannak. A több mint 2 millió szaunával rendelkező ország minden látogatót szívesen vár.

Németország – a legszervezettebb

Bár első pillantásra talán nem úgy tűnik, a németek is szauna-függők, ami a hatalmas mennyiségű nyilvános szauna kínálatban is megmutatkozik, különösen az uszodákhoz vagy edzőtermekhez kapcsolódóan. Emellett sokan döntöttek úgy, hogy magánlakásokban is szaunát telepítenek. Sör, városnézés és szauna – ki ne lenne benne? Osztrák szomszédaikhoz hasonlóan a németek is hordanak magukkal törölközőt, úgyhogy ez mindenképpen legyen nálunk.

Svédország – a merészek

Északi ország lévén Svédországban nem lehetett nem ragaszkodni ehhez a hagyományhoz, és szinte rituálénak tekintik. Turistaként az ötlet, hogy egy jó nap után szaunázzunk Svédország hihetetlen tájain, egyszerűen tökéletesen hangzik. Itt a meztelenkedés a kontextustól függ, bár a vegyes szaunákban általános szabály, hogy a takaráshoz törölközőt kell használni. A svéd hidratáláshoz tartozik a sör fogyasztása is, ami szerintük elengedhetetlen kísérője ennek a tevékenységnek.

Támogató: infraszauna.org

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A saját vállalkozás kötelező hozzávalói

2022. november 4.|

A saját vállalkozás alapja mindig a jó ötlet, amit a megfelelő kivitelezés, a türelem és az elegendő pénzbefektetés szokott követni. Ezután érkezik a saját asztal, a működőképes számítógép, a kényelmes szék és a még több

Biztos tippek egy európai út megszervezéséhez

2022. július 9.|

Mivel a koronavírus helyzet folyamatosan változik, és a szabályozás nemcsak országonként, hanem még állami vagy tartományi szinten is eltérő lehet, lehetetlen naprakészen tartani ezt az információt.

Hol vannak a legcsodálatosabb szaunák Európában?

2022. június 20.|

A tél közepén vagyunk: havas tájak, állandó karácsonyi fantáziálás érzése, és… a vágy, hogy minél kevesebbszer hagyjuk el a házat, hogy elkerüljük a hideget. Ezekben a napokban a legjobb a szaunázás gondolata, amire ma már