Kicsit sem tipikus jakuzzik a nagyvilágban

A folyamatosan fejlődő technológia nemcsak a kényelmünket, hanem a luxust is egyre magasabb szintre emeli. Ma már olyan berendezéseket kapunk, amik pár évvel ezelőtt elképzelhetetlenek voltak, miközben ma a szemünk se rebben. Pár éve luxus, ma átlag, pár éve furcsa, ma teljesen elfogadható.

De vajon a jakuzzikkal mi a helyzet? Vannak furcsa kivitelezésű darabok is?

Moziban

A jakuzzizás a pihenésről és a nyugalomról szól, ha pedig kellemes zenét hallgatunk közben, és még egy finom borocska is van a közelünkben, akkor még jobban eltelik a délután. A hordozható technológiának van egy olyan előnye, hogy egy tablet segítségével még filmet is nézhetünk a vízből.

Minden bizonnyal erre gondoltak a németek, amikor megnyitották az első jakuzzis mozit, ahol mindenki a vízből nézheti az általa választott filmet. Úgy tűnik, hogy annyira felkapott lett az ötlet, hogy rengeteg turista választja úti célként a Münchenben, Frankfurtban és Berlinben felállított különleges mozikat.

A drspa.hu oldalán további jakuzzi érdekességeket tekinthetsz meg.

Limuzinban

Érdekes, hogy ma már limuzint sem csak az utazáshoz használnak, hanem akár luxus medencét is készíthetünk belőle. Gyakran látni olyan járművet, ami belülről inkább egy lakáshoz hasonlít, miközben szó szerint minden megtalálható benne. Az ember azonban nem tud nyugodtan egy helyben maradni, hanem még furcsább dolgokra vágyik.

Talán így született meg az a limuzin, ami egy csőrös kamionból lett elkészítve, és tényleg minden megtalálható benne, igen, jakuzzi is. Ahogy sejteni lehet, az első ilyen limuzinok Amerikában terjedtek el, bár leginkább álló üzemmódban működnek problémamentesen, a kanyarokban nem jó a vízben tartózkodni.

Lakóautóban

A lakóautókról a jólétű nyugdíjasok jutnak eszünkbe, akik egy átdolgozott élet után a nyarat valamelyik tengerparton töltik. Ehhez nem kell hotel, bár az általuk húzott lakóautók is megérnének egy misét. A teljesen felszerelt lakóautók olyan extrákkal rendelkeznek, amit kevés ember látott, és ha egyszer lehetőségünk van pár napot eltölteni benne, akkor soha nem akarunk visszatérni a lakásba.

Ugyanez a helyzet azzal a lakóautóval, ami egy egész SPA-t kapott, így két vezetés között nyugodtan elmerülhetünk a jakuzzi vizében. A méretek miatt sem kell aggódnunk, mivel a lakóautóban még saját garázs is található.

Úszólakásban

Egyre több országban lehet vízen ringatózó hoteleket találni, amik általában nagyobb hajókból lettek átépítve. Minden bizonnyal az ötlet gazdája is ilyen pihenésre vágyott, azonban ennél egy kicsit tovább ment, és valódi úszó házakat tervezett. Ezek a lakások ugyanolyan felszereltek, mint a szárazföldi társaik, azonban alapok helyett úsznak, és nyugodtan elmehetünk velük egyik helyről a másikra.

A vízen úszó, összkomfortos hajók szó szerint mindennel fel vannak szerelve, igen, jakuzzival is, és ugyanúgy utazhatunk velük, mintha egy kikötőben töltenénk a napokat. Ma már nemcsak vásárolni, hanem bérleni is tudunk, úgyhogy mindenki kipróbálhatja az élményt.

Kép: www.drspa.hu

Kép: www.drspa.hu

Úszójakuzzi

Ha pedig hajó és úszás, akkor miért ne lehetne vízen úszó jakuzzit tervezni? A hollandok nevéhez köthető az első úszó jakuzzi, ami a hideg folyó vagy tó tetején marad, de senki nem fagy bele. A jakuzzi vize folyamatosan melegítve van, úgyhogy nem kell többé az évszakok miatt idegeskednünk, hanem tényleg beülhetünk egy sörre a haverokkal.

Ezekben a jakuzzikban az a legjobb, hogy nem helyhez kötöttek, tehát egyik helyről a másikra utazhatunk velük. A különleges csónakok speciális fából készülnek, amit műanyaggal borítanak be, és egy beépített kályhát is kapnak. Az utazóknak csak arról kell gondoskodniuk, hogy a fedélzeten található tüzelőanyaggal folyamatosan melegítsék a kályhát, ami 38 fokos vízről gondoskodik.

Babajakuzzi

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a család legkisebb tagjainak készült jakuzzit. A legtöbben tudják, hogy három év alatt nem ajánlott jakuzzit használni, úgyhogy csak a nagyobb gyerekek tudnak elmerülni a buborékokban. A szakértők szerint a meleg víz, a gőz és a fűvókarok kárt okozhatnak az újszülöttekben, úgyhogy inkább a hagyományos medencéket ajánlják.

Persze, ez nem jelenti azt, hogy a legkisebbek kimaradnak a jóból. Ma már több vállalat is kifejlesztette az úgynevezett mini jakuzzikat, amibe csak a három év alatti babák kerülhetnek, akik még nagyon érzékenyek az őket ért hatásokra. Egy ilyen apróságnál nagyon fontos a fizikai, lelki és szellemi komfort is, éppen ezért a medencék az ő igényeikhez igazodnak. Első ránézésre hasonlítanak a hagyományos gyerekkádakhoz, azonban a tudásuk ennél jóval több. A feladatuk, hogy megkönnyítsék az esti fürdetést, és a pancsolásból élvezetes pillanatot varázsoljanak.

A baba jakuzzi alakja úgy van megtervezve, hogy a fotelszerű kialakítás segít a gyerek fejét a víz felett tartani. A fekvő pozíció kényelmes és pihentető, ugyanakkor a szülő karja sem szakad le pár perc alatt. A jakuzziban több fúvóka van elhelyezve, amik nagyon óvatos masszírozásról gondoskodnak, és extraként fényterápiát is kapcsolhatunk hozzá. A fényterápia még kellemesebb vizuális élményt nyújt, úgyhogy nemcsak a baba, hanem a szülők is jól szórakoznak közben.

Ha Te is kedvet kaptál egy jakuzzi vételére, a drspa.hu oldalon találhatsz kedvedre valót.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A magyarok nemcsak a fájdalom miatt félnek a fogorvostól

2023. november 16.|

A múltbéli tapasztalatokkal kapcsolatos félelmek és aggodalmak mellett az is előfordulhat, hogy azért fél fogorvoshoz menni valaki, mert aggódik a szájüregi egészségéért. Lehet, hogy fáj a foga vagy vérzik az ínye, esetleg hónapok vagy évek