Külföldi állásajánlatokat kereső weboldalak

Egyre többen döntenek úgy, hogy az ország helyzete miatt, vagy egyszerűen csak azért, mert kedvük támad hozzá, egy ideig külföldön élnek. Egy igazán gazdag tapasztalat szokott lenni, ami szakmailag is segíthet minket, hiszen egy külföldi vállalatnál szerzett új készségekkel egészíthetjük ki önéletrajzunkat, vagy javíthatunk a nyelvtudásunkon.

A más országokban működő vállalatokkal való kapcsolatfelvétel megkönnyítése érdekében számos weboldal foglalkozik ezzel a feladattal. Ezek az oldalak állásajánlatokat tesznek közzé, lehetővé teszik a profil létrehozását, illetve segítenek önéletrajzot vagy kísérőlevelet készíteni angol nyelven.

Ha tehát egy ideje már azon gondolkodunk, hogy a hazánktól távol keressünk lehetőséget, és egy másfajta tapasztalatot éljünk át, akkor a következő lista biztosan segíteni fog. Ezek az ismert weboldalak, ha külföldi életről van szó.

Indeed

Ez egy internetes állásportál, amely amellett, hogy összegyűjti a megjelenő ajánlatokat, a különböző állásportálok adatbázisát hozza létre, így minden egyes új, bármelyik portál által közzétett ajánlat automatikusan megjelenik az Indeeden. Működése nagyon egyszerű és hasonló az Infojobs-hoz, de nagy nemzetközi jelenléttel rendelkezik, több mint 50 országban, 26 különböző nyelven.

Tipp: megadhatjuk, hogy milyen nyelveken beszélünk, nem csak angolul lehet munkát keresni!

Anywork Anywhere (bármilyen munkára vonatkozik)

Ingyenes szolgáltatásokat kínál külföldi állások megpályázásához, regisztráció nélkül. A honlapot naponta frissítik, és csak az állások keresésére van szükség, hogy közvetlenül egy állásbörzére kerüljön. Emellett útmutatót kínál számos önkéntes projekthez a világ különböző pontjain.

Workaway (önkéntes munka)

Ezen az oldalon önkéntes munkát tudunk végezni szállásért és élelemért cserébe. Általában napi 5-6 órát dolgozunk a hét 5 napján. Sokféle feladat létezik, de a leggyakoribbak az otthoni segítségnyújtás, a gyermekfelügyelet, nyelvórák tartása, hostelben való munka, kertészkedés, főzés, festés… Ez egy nagyon olcsó módja az utazásnak, és csodálatos emberekkel is találkozhatunk közben.

WWOOF (Munka biogazdaságokban)

Ez egy olyan nemzeti szervezetekből álló hálózat, amely elősegíti az önkéntes munkát a világ biogazdaságaiban, cserébe pedig szállást és ételt kapunk. Ez egy munkatapasztalat, de közösségben élhetünk más utazókkal, és egy biofarmon is segítünk.

Au pair világ (Gyermekfelügyelőként dolgozni)

Ez egy olyan ügynökség, amely összekapcsolja az au pairt a kereső vendéglátó családokkal. Lehetőségünk van arra, hogy könnyen és közvetítők nélkül keressük egymást. Az au pair világ nagyon egyszerűen működik, minden fél regisztrál, megadva a preferenciáit, a lakóhelyét és egy rövid bemutatkozó levelet a másik személynek. Maga az oldal rendelkezik egy keresőszűrővel, ahol megadhatjuk a preferenciáinkat, és onnan minden esetben olyan családokhoz vagy au pairekhez jutunk el, amelyek megfelelnek a keresési kritériumoknak. A gyermekgondozás nagyon felkapott lehetőség a fejlett országokban, bár érdemes nyelvtudással indulni.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A saját vállalkozás kötelező hozzávalói

2022. november 4.|

A saját vállalkozás alapja mindig a jó ötlet, amit a megfelelő kivitelezés, a türelem és az elegendő pénzbefektetés szokott követni. Ezután érkezik a saját asztal, a működőképes számítógép, a kényelmes szék és a még több

Biztos tippek egy európai út megszervezéséhez

2022. július 9.|

Mivel a koronavírus helyzet folyamatosan változik, és a szabályozás nemcsak országonként, hanem még állami vagy tartományi szinten is eltérő lehet, lehetetlen naprakészen tartani ezt az információt.

Hol vannak a legcsodálatosabb szaunák Európában?

2022. június 20.|

A tél közepén vagyunk: havas tájak, állandó karácsonyi fantáziálás érzése, és… a vágy, hogy minél kevesebbszer hagyjuk el a házat, hogy elkerüljük a hideget. Ezekben a napokban a legjobb a szaunázás gondolata, amire ma már