Külföldi és belföldi helyzetek, amikor érdemes utasbiztosítást kötni

Az utasbiztosítás megkötésénél általában az árakat szoktuk figyelembe venni. A teljes költség a kiindulási ponttól és a célországtól, valamint az utazás időtartamától, az utas életkorától és a megkötött extráktól függően szokott változni, azonban a biztosítás ára mindig alacsonyabb, mint egy orvosi számla, egy lekésett repülőút vagy egy ki nem használt szálloda költsége.

Az Allianz Travel válaszol az utazással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre.

Érdemes utasbiztosítást kötni nemzetközi utazások esetén?

Kétségtelenül ez az a helyzet, amikor a leginkább megéri utasbiztosítást kötni. Az ilyen típusú utazások esetében a biztosításnak legalább az orvosi segítségnyújtásra ki kell terjednie, de fontos, hogy más fedezeteket is figyelembe vegyünk, például a poggyászra, a polgári jogi felelősségre vagy az utazás lemondására vonatkozó fedezetet.

Érdemes utasbiztosítást kötni európai utazáshoz?

Magyar állampolgárként jogosultak vagyunk orvosi ellátásra egy európai országban vagy a schengeni térségben, de a pénzt előre ki kell fizetnie, és hazaérkezéskor vissza kell igényelni. Továbbá nincs fedezet a poggyász elvesztése, ellopása vagy megrongálódása, valamint a repülőjegy lemondása esetén. Ahhoz, hogy ne kelljen aggódnunk egy külföldi orvosi számla költségei miatt, nyugodtan választhatjuk az európai utakat biztosító fedezeteket.

Érdemes belföldi utazásra utasbiztosítást kötni?

Ennek a biztosítási típusnak csak akkor van értelme, ha az orvosi ellátáson túlmenő utazási fedezetet szeretnénk, hiszen szükség esetén bármelyik egészségügyi központba elmehetünk anélkül, hogy fizetnünk kéne.

Megéri a hosszú távú utasbiztosítás?

A hosszú távú utazási biztosítás ideális olyan utazók számára, akik 3 hónapnál hosszabb időt töltenek egy külföldi országban, akár munka, akár tanulás, akár egy év kihagyás vagy világkörüli utazás miatt. Minél hosszabb ideig vagyunk távol, annál könnyebben fordulhatnak elő előre nem látható események, ezért a hosszú utazásokra mindenképpen szükséges biztosítást kötni.

Megéri az éves utasbiztosítás?

Az éves vagy több utazásra szóló utasbiztosítás ideális azoknak az utazóknak, akik az év során több, egyenként 60 vagy 90 napnál rövidebb utazást tesznek. Gyakran ideális választás azok számára, akik állandóan utaznak a munkájuk miatt, vagy azok számára, akik a szabadságot kihasználva egy külföldi országba látogatnak. Hasonló szabályok vonatkoznak rá, mint az előbbi pontnál. Minél többet utazunk, annál valószínűbb, hogy szükségünk lesz a biztosító utazási támogatására, ezért ne ezen akarjunk spórolni.

Érdemes utasbiztosítást kötni egy hajóútra?

A hajóút nemzetközi utazásnak minősül, ezért érdemes biztosítást kötni, hogy baleset vagy vészhelyzet esetén orvosi fedezetet kapjunk, és hogy bármilyen más előre nem látható eseményre is felkészültek legyünk. A hajóutaknak is megvannak a maguk bonyolultságai, mivel a tenger közepén nincsenek kéznél kórházak. Győződjünk meg róla, hogy a biztosítás kiterjed a világ körüli utazásokra is, még mielőtt megkötnénk azt.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A saját vállalkozás kötelező hozzávalói

2022. november 4.|

A saját vállalkozás alapja mindig a jó ötlet, amit a megfelelő kivitelezés, a türelem és az elegendő pénzbefektetés szokott követni. Ezután érkezik a saját asztal, a működőképes számítógép, a kényelmes szék és a még több

Biztos tippek egy európai út megszervezéséhez

2022. július 9.|

Mivel a koronavírus helyzet folyamatosan változik, és a szabályozás nemcsak országonként, hanem még állami vagy tartományi szinten is eltérő lehet, lehetetlen naprakészen tartani ezt az információt.

Hol vannak a legcsodálatosabb szaunák Európában?

2022. június 20.|

A tél közepén vagyunk: havas tájak, állandó karácsonyi fantáziálás érzése, és… a vágy, hogy minél kevesebbszer hagyjuk el a házat, hogy elkerüljük a hideget. Ezekben a napokban a legjobb a szaunázás gondolata, amire ma már