Lakás kiadása külföldi tanulók számára

Az egyetemi évek rengeteg lehetőséget tartogatnak a tanulók és a lakástulajdonosok számára is. Ráadásul nemcsak olyan magyar diákokról beszélünk, akik egy másik megyéből érkeznek, hogy például egy nagy fővárosban tanuljanak, hanem olyan külföldiekről is, akik Magyarországot választották a tanulmányaik folytatásához.

Ha éppen nekik akarjuk kiadni a lakást, akkor figyelembe kell vennünk a Campushome tippjeit.

Do you speak english?

Ezekkel a bérlőkkel angolul kell majd kommunikálni. Ha nincs egy elfogadható angol szintünk, akkor nehéz lesz megértenünk egymást. Ezenkívül a nyelvtudás hiánya félreértésekhez vezethet a bérleti díj fizetésével vagy a bérleti szerződés bármely más vonatkozásával kapcsolatban. Ezekben az esetekben a legjobb, ha tapasztalt közvetítőre támaszkodunk.

Erasmus vagy mesterképzés

Az Erasmus és a mesterképzés résztvevői eltérő igényekkel rendelkeznek. A sima egyetemisták jobban szeretik a saját szobát és a közös lakást, mivel szeretnek együtt élni a többiekkel, jobban megtanulják a nyelvet és a kultúrát, ráadásul az árak is többfelé oszlanak. Ha több hálószobás házzal rendelkezünk, elsősorban az Erasmus-hallgatókat tudjuk megcélozni. Azok, akik azért jönnek Magyarországra, hogy mesterképzést folytassanak, inkább a kis lakásokat részesítik előnyben. Bár nem zárkóznak el a szórakozástól, szükségük van egy nyugodt helyre, ahol elkészíthetik a végső projektjüket.

Alvás, tanulás és élet

A szoba és a közös helyiségek jellemzőit tekintve nincsenek jelentős különbségek a többi diákhoz képest. Egy külföldi bérlőnek egy kényelmes ággyal, nagy szekrénnyel, íróasztallal és székkel ellátott saját helyiségre van szüksége. Ha van ablak, és természetes fény jut be, annál jobb.

A nappaliban egy kanapé és egy asztal elengedhetetlen, a konyhában pedig örömmel veszik, ha megtalálják az alapfelszereltségeket. Nem szokták kérni, de jól jön egy riasztórendszer, amit a bérlők is használhatnak. Az IP-kamerákkal itt vigyázni kell, de ha minden lakónak van hozzáférése, akkor nem lehet belőle baj.

A távolság igenis számít

Az egyik szempont, amit a hazánkban tartózkodó külföldiek a leginkább értékelnek, az a tulaj segítsége, aki ismeri a környéket, ahol az ingatlan található. Ne sajnáljuk a fáradságot, és készítsünk listát a környék legfontosabb szolgáltatásairól és létesítményeiről a mindennapi élethez. A szupermarketektől és a 24 órás üzletektől a legközelebbi kórházig vagy egészségügyi központig. Ha pedig olyan helyen található az épület, ami közel van az egyetemhez, akkor biztos főnyeremény.

Nem csak a tanulásról szól

Bár az osztálytársaik lesznek a legjobb útmutatók a szabadidős tevékenységekhez, nem árt, ha saját ajánlásokat teszünk nekik. Mutassuk meg, hol van a legközelebbi mozi, vagy tájékoztassuk őket a látványos kiállításokról vagy helyi fesztiválokról, amelyek érdekelhetik őket. Az is jó ötlet, ha kirándulásokat ajánlunk a közeli városokba, amelyek turisztikai látványosságok és tömegközlekedéssel könnyen megközelíthetőek. Egy külföldi diák tökéletes ürügy a kulturális gazdagodásra.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A saját vállalkozás kötelező hozzávalói

2022. november 4.|

A saját vállalkozás alapja mindig a jó ötlet, amit a megfelelő kivitelezés, a türelem és az elegendő pénzbefektetés szokott követni. Ezután érkezik a saját asztal, a működőképes számítógép, a kényelmes szék és a még több

Biztos tippek egy európai út megszervezéséhez

2022. július 9.|

Mivel a koronavírus helyzet folyamatosan változik, és a szabályozás nemcsak országonként, hanem még állami vagy tartományi szinten is eltérő lehet, lehetetlen naprakészen tartani ezt az információt.

Hol vannak a legcsodálatosabb szaunák Európában?

2022. június 20.|

A tél közepén vagyunk: havas tájak, állandó karácsonyi fantáziálás érzése, és… a vágy, hogy minél kevesebbszer hagyjuk el a házat, hogy elkerüljük a hideget. Ezekben a napokban a legjobb a szaunázás gondolata, amire ma már