Lakásfelújítási támogatás igénybevétele klíma vásárlásához

A lakásfelújítási támogatás sok embernek meghozta a kedvét a munkához, és többen belevetették magukat a házuk vagy a lakásuk átrendezésébe. Sokan az első perctől kezdve nagyban gondolkodtak, és a legfontosabb problémákat orvosolták, miközben olyanok is akadtak, akik inkább egy konkrét problémára fókuszáltak.

Ilyen lehet az ablakok cseréje vagy a klíma kiépítése. Utóbbi nemcsak a nyári hónapokban lesz a lakók segítségére, hanem az átmeneti időszakban is megvédi őket az egyre változó évszakoktól. De hogyan lehet megigényelni?

A lakásfelújítási program előnye, hogy mindenfajta felújítási munkára megigényelhető, még a klímára is, írja a yetiklima.hu (Klíma Budapesten) portál. Innentől kezdve csak arra van szükségünk, hogy megfeleljünk a különböző kritériumoknak. A legfontosabb, hogy megnézzük az aktuális árakat, mivel a támogatás maximum három millió forintig kérhető meg, ennél többet nem fog átutalni nekünk az állam. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ingyen megússzuk a munkát, mivel a költségeknek a felét fizetik nekünk vissza.

Mire figyeljünk a klímánál?

A klímánál a fenti számok azt jelentik, hogy egy milliós befektetés, amibe egy nagyon komoly készülék tartozik, nekünk a felébe fog kerülni, mivel a többit az állam fizeti? Sajnos nem. A támogatás egyik része a klíma ára lesz, a másik része viszont a munkadíj. Az előbbi példával élve az általunk kiválasztott klíma és a munkadíj fogják adni azt az árat, amit a kormány odaad.

Ebből következik, hogy érdemes több munkát is elvégezni, hiszen a klímák beszerelése nem igényel akkora feladatot, bár ez a lakásunktól is függ. Nincs más megoldás, mint elővenni a számológépet, és megnézni, hogy milyen árakban gondolkodhatunk.

A lakásfelújítási támogatásnak azonban több elvárása is van. Az egyik feltétel, hogy a család köztartozás mentes legyen, ugyanakkor állandó tb-jogviszonyt kell bemutatni. A költségeket mindig utólag térítik meg, tehát először el kell költenünk az egész összeget, ami bizonyos esetekben problémát jelenthet. Ha nincs elég pénzünk, de szeretnénk jobbá tenni a körülményeinket, akkor választhatjuk a 3% kamatozású hitelt, amit szintén az állam biztosít.

Vigyázzunk a feltételekkel

Fontos megjegyezni, hogy ez a segítség családoknak jött létre, de minden család csak egyszer élhet vele. Mit jelent a család szó? Ebben az értelemben azt, hogy legalább egy gyereket nevelnek, ami lehet két szülő vagy egy szülő feladata is. Ha úgy döntünk, hogy belevágunk a klíma beszerzésébe, akkor minden számlát tegyünk el, mivel csak így fogjuk tudni visszakapni a befektetett összeget. Minden családnak igazolnia kell az anyagbeszerzést, a munkadíjat és a szakemberek munkáját is, amit szerződéssel is alá kell támasztani.

Innentől kezdve nincs más dolgunk, mint kiválasztani a klímát és a megfelelő szakembereket. A támogatás megigénylése teljes mértékben online is elvégezhető, de ha nem tudunk megbirkózni a technológiával, akkor választhatjuk a személyes vagy a postai utat is. A kivitelezőkkel való szerződéshez kapunk egy sablont, amit a számlákkal együtt kell benyújtani a munkálatok befejezését követő 60 napon belül.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Kicsit sem tipikus jakuzzik a nagyvilágban

2021. október 6.|

A folyamatosan fejlődő technológia nemcsak a kényelmünket, hanem a luxust is egyre magasabb szintre emeli. Ma már olyan berendezéseket kapunk, amik pár évvel ezelőtt elképzelhetetlenek voltak, miközben ma a szemünk se rebben. Pár éve luxus,

A vikingek és a skandinávok történelme

2021. szeptember 17.|

A vikingek és a skandinávok történelme rengeteg filmet és könyvet inspirált, ami teljesen érthető. Skandinávia erdős, hegyes-völgyes vidéket rejt, ahol az emberek megszokták a gyönyörű, de fagyos környezetet. A helyiek csak normannoknak vagyis északi embernek