Lakástámogatás 2021. – Gyors összefoglaló

A Lakásfelújítási támogatás Otthonfelújítási támogatásként is ismert. Ez egy vissza nem térítendő állami támogatás, ami a nevéből adódóan a lakás korszerűsítésére és a munkálatok kifizetésére használható.

Mennyit a támogatás?

A Magyar Államkincstár a számlák felét fogja kifizetni, amik nem haladhatják meg a 6 millió forintot. A kiállított számláknak tartalmazniuk kell az anyagköltséget és a munkadíjat, miközben az összeg nem lehet kevesebb 1,5 millió forintnál. Egyszerűbben kifejezve: az összes munka legalább 1,5 millió, maximum 6 millió forint lehet, aminek a felét fogjuk utólag visszakapni, de a munkadíj és az anyagköltség mindig fele-fele arányban kell szerepeljen.

Kik vehetik igénybe?

A támogatást azok vehetik igénybe, akik legalább egy gyereket nevelnek. Ehhez lehetünk egyedülállók, házasok, élettársak, nagyszülők vagy hivatalos gyámok, a lényeg, hogy legyen egy gyermek otthon, amit a lakcímkártyával tudunk igazolni.

Érdemes külön kiemelni, hogy a 12. hetet betöltő magzat is gyereknek számít, ebben az esetben a várandósságról szóló könyvet lehet bemutatni. A születést követően újból igazolni kell a baba meglétét, ha pedig halva születés történik, akkor nem kell visszautalni az összeget.

Mire használhatjuk fel?

A támogatást rengeteg munkára fel lehet használni, de érdemes olyat választani, amit normális körülmények között nem tennénk meg. Ilyen a fűtési rendszer korszerűsítése és az épület szigetelése. Sokan a nyílászárókat cserélik le, vagy klímaberendezéseket építenek be.

A belső lépcső kialakítása és a szaniterek teljes cseréje is beletartozik az igényelhető támogatásba, ahogy a tető cseréje vagy felújítása, és az olyan kerti munkák, mint a nyári konyha vagy a kerítés kiépítése.

Egyéb tudnivaló

Mindig érdemes megnézni a kizáró körülményeket, mint például a köztartozást. Az is lényeges pont, hogy be kell mutatni a vállalkozási szerződést, aminek január 1-jén vagy azt követően kellett kötődnie, ráadásul a vállalkozónak szerepelnie kell az adóhatóságnál vezetett nyilvántartásban is. A támogatás megigénylése és postára adása 2022. december 31-ig bármikor megtehető.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

  • Forrás: gepkozvetito.hu

A világ leggyorsabb traktorja

2021. július 26.|

A Guinness-rekordok könyvébe nem könnyű bekerülni, hanem valami különlegeset és egyedit kell letenni az asztalra. Az emberek persze folyamatosan próbálkoznak a nem szokványos ötletekkel, így született meg a gyorsan száguldozó traktor is.

Az Európai Unió szabályozása a szúnyogirtás kapcsán

2021. július 25.|

Nagy port kavart a hír, amikor bejelentették, hogy többé nem engedélyezik a légi szúnyogirtást. Magyarországon megszokott volt látni a repülőket, amik folyamatosan irtották a vérszívókat, viszont arról senki sem beszélt, hogy a fejlettebb országokban már

Lakásfelújítási támogatás igénybevétele klíma vásárlásához

2021. július 25.|

A lakásfelújítási támogatás sok embernek meghozta a kedvét a munkához, és többen belevetették magukat a házuk vagy a lakásuk átrendezésébe. Sokan az első perctől kezdve nagyban gondolkodtak, és a legfontosabb problémákat orvosolták, miközben olyanok is