Melyek a legnépszerűbb OKJ képzések és felnőtt tanfolyamok Magyarországon?

A főiskolai és egyetemi képzések már elkezdődtek, akik pedig nem nyertek felvételt, vagy várnak még egy évet, vagy keresnek valamilyen képzést. Egyesek az újabb felvételi készülve vesznek fel plusz órákat, informatikai vagy nyelvi képzésben vesznek részt, hogy a következő évben több pontot szerezhessenek, és sikeresen bejuthassanak oda, ahova idén nem sikerült.

Mások viszont inkább valamilyen OKJ tanfolyamot vagy felnőtt képzés keresnek, hogy szakmát tanuljanak.

Az elmúlt években az OKJ tanfolyamok mellett a felnőtt képzések, a szakirányú végzettséget adó tanfolyamok is nagyon keresettek lettek, hiszen ezek viszonylag rövid idő alatt tudnak szakmai képesítést adni, amit aztán akár saját vállalkozásban, akár alkalmazottként is hasznosítani lehet. Ráadásul egyre több képzőintézet indító online oktatást, tehát a tanfolyam vagy képzés elvégzéshez el sem kell hagynunk az otthonunkat, mert otthonról is tanulhatunk, illetve részt vehetünk az órákon. De melyek a legnépszerűbb OKJ képzések és online tanfolyamok 2023-ben?

Népszerű OKJ képzések 2023-ban

Még mindig nagyon népszerűek társadalombiztosítási ügyintéző- és a bérügyintéző-képzések, de a vállalkozási mérlegképes könyvelő és a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzések is rendkívül keresettek. A sportedzői képesítésre is sokan jelentkeznek, de az informatikai területek OKJ képzéseire is. Általánosságban elmondható, hogy azok az képzések a legnépszerűbbek, melyeket nemcsak alkalmazottként lehet jól kamatoztatni, de önálló vállalkozásként is hasznos lehet.

A gyógy és sportmasszőr képzés iránti igény a pandémia idején lecsökkent, de idén ezekre a képzésekre is többen jelentkeztek már. A mezőgazdasági OKJ képzések iránt is viszonylag nagy a kereslet, mint az aranykalászos gazda vagy a családi gazdálkodó, de a lovakhoz kapcsolódó képzések is nagyon népszerűek.

Egyre többen választják az online tanfolyamokat és képzéseket

A felnőttképzések közül a különböző eladói képesítések iránt mutatkozik idén nagy érdeklődés, mint a ruházati-eladó, vegyiárú-eladó, vagy az élelmiszer-eladó, de a fitness indtruktor és a raktárvezetői képzés is igen keresett. A falusi turizmust elősegítő képzések is nagyon népszerűek az idei évben, mint a lovas túravezető vagy a falusi vendéglátó. A felnőttképzések azért is olyan keresettek, mert a legtöbb képzőintézetben már online oktatásra is van lehetőség.

Természetesen online tanfolyam ezeken kívül is akad bőven. 2023-ben a webdesigner képzés változatlanul nagyon népszerű, de a szövegíró és marketinges képzések is rendkívül keresettek. A legtöbben olyan online képzést keresnek, mellyel fel tudják lendíteni meglévő vállalkozásukat. Vannak persze, akik hobbi céllal vágnak bele egy képzésbe, ezek közül a Fotózás és Photoshop a legkeresettebbe. Az online képzések közül még a nyelvi képzések keresettek idén, és egyre inkább az a tapasztalat, hogy az online képesítések iránt van nagyobb igény, mint személyesen látogatható tanfolyamokra.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A magyarok nemcsak a fájdalom miatt félnek a fogorvostól

2023. november 16.|

A múltbéli tapasztalatokkal kapcsolatos félelmek és aggodalmak mellett az is előfordulhat, hogy azért fél fogorvoshoz menni valaki, mert aggódik a szájüregi egészségéért. Lehet, hogy fáj a foga vagy vérzik az ínye, esetleg hónapok vagy évek